De fabel van de leeuw en de mier

20-12-2019

De fabel van de leeuw en de mier

De mier kwam alle dagen vroeg op het werk en ging meteen aan de slag: zij was productief, gedreven en had plezier in het werk.
Haar baas, een leeuw, was verbaasd dat de mier zo hard werkte zonder toezicht. Hij dacht: als zij zoveel presteert zonder supervisie, zou ze dan niet nog meer presteren onder permanent toezicht? Hij zette een vacature en wierf een kakkerlak met veel ervaring in het superviseren. De eerste maatregel die de kakkerlak nam was een ouderwetse prikklok plaatsen om het komen en gaan van de mier te registreren. Voor zichzelf bestelde hij een PC met krachtige Intel-processors en snelle graphics. En een lease auto om snel op de werkplek van de mier te komen.

Voor de agenda, de planning, de administratie en nog meer zaken die onder controle gebracht moesten worden, werd een secretaresse gezocht. Het werd een spin die ook websites kon maken. Zij werd gefaciliteerd met een Apple pro-laptop met Retina display en smartphone. De leeuw wilde behalve de  wekelijkse rapportage van de kakkerlak ook een uitgebreide managementrapportage. Wie daar vliegensvlug en handig in was, met veel ervaring in ICT-applicaties was de vlieg. 

De mier, kortgeleden nog productief en gedreven, begreep niet wat er allemaal gebeurde waar zij een aandeel in moest leveren. Het koste haar energie en ook ging het werkoverleg af van haar werktijd, waardoor ze harder moest werken voor hetzelfde resultaat.

Vanwege de groeiende organisatie vond de leeuw het tijd om een sectorverantwoordelijke aan te stellen. Deze post werd toevertrouwd aan een krekel. Hij hechtte aan veiligheids- en gezondheidscriteria en wilde een ergonomische stoel en airconditioning en een inrichting die voldeed aan Arbo-eisen. Ook wilde hij een managementassistente.

In de nieuwsbrief die de mier kreeg werden alle nieuwe medewerkers voorgesteld. Op dat moment vond de mier het niet meer leuk. Ze had al rugpijn, sliep slecht en had last van werkdruk. Ze ging naar de krekel en vertelde waar ze last van had. De krekel tikte ongeduldig op zijn bureau en fronste zijn wenkbrauwen. Hij hield niet van mensen die problemen maken. Alleen van mensen die problemen oplossen.

Hij besloot in actie te komen en overtuigde zijn baas, de leeuw, ervan dat een bedrijfsonderzoek gedaan moest worden naar productiviteit. Verder moest er een functioneringsgesprek met de mier plaatsvinden. De leeuw bestudeerde alle rapportages en zag dat het bedrijfsresultaat achterbleef en dat de kosten waren toegenomen. Hij consulteerde een uil, die bekend stond als een eersteklas raadgever, weliswaar duur, maar bekwaam om een audit te doen. De uil vertoefde drie maanden op alle organisatieonderdelen en stelde een lijvig rapport op met als conclusie: er is te veel personeel in deze onderneming.

En raad eens wie de leeuw het eerst ontsloeg? De mier natuurlijk want: ‘Zij gaf blijk van een tekort aan motivatie en had een houding die tot conflicten leidde.’

Terug naar overzicht