"Anje valt op door haar onorthodoxe, creatieve aanpak en verfrissende en originele ideeën. Ze is energiek en slaagt erin mensen te motiveren. Kortom echt een aanrader!"

Bram Poldervaart, directeur Supernova

Relaties

Waarom klikt het met de één wel en de ander niet? Waarom heb je zoveel moeite met iemand in je naaste omgeving? Je collega, je leidinggevende of misschien je partner? Soms blijkt dat er sprake is van een knellend patroon waaruit het lastig ontsnappen is. BMWZ legt de vinger op de zere plek en laat zien wat je eraan kunt doen om je beter begrepen te voelen en je relaties met anderen te verbeteren. Of is het beter om uit elkaar te gaan?

Zelfbeeld en hoe anderen je zien

Merk je weleens dat anderen jou heel anders zien dan jij jezelf ziet? Hoor je weleens dingen over jezelf die je niet herkent? Bijvoorbeeld in een functioneringsgesprek? Waarbij je wordt geacht je houding en gedrag aan te passen? Dat kan behoorlijk pijn doen.

Relatieproblemen

Je hebt een verschil van inzicht, manier van denken of levensstijl en als dit hoog oploopt dan kan dit leiden tot kleinere of grotere conflicten. Vaak gaat het niet om de inhoud van het meningsverschil, maar om de onderlinge relatie. Personen met overeenkomstige communicatiestijlen werken vaak gemakkelijk samen, terwijl tegengestelde stijlen problemen oproepen. Vooral als de stijlen uitgesproken zijn. Hoe kun je verschillen overbruggen zonder jezelf te verliezen?

PreMediation

Als er een wezenlijk verschil van inzicht bestaat over bijvoorbeeld taken en verantwoordelijkheden of welke waarden en normen er gehanteerd moeten worden, dan kan dit leiden tot verstoorde verhoudingen of conflicten. Als emoties hoog oplopen en je er zelf niet meer uitkomt, dan kun je op zoek gaan naar een onafhankelijke en neutrale partij die zowel met je meedenkt als oplossingsgericht is.